Президентът на Сащ Доналд Тръмп поддържа банкова сметка в Китай, разкрива

...
Президентът на Сащ Доналд Тръмп поддържа банкова сметка в Китай, разкрива
Коментари Харесай

Тръмп имал банкова сметка в Китай |

Президентът на Сащ Доналд Тръмп поддържа банкова сметка в Китай, разкрива New York Times. 

Сметката се управлява от компанията " Trump International Hotels Management ", която е платила локални налози в размер на 188 561 $ от 2013 до 2015 г. 

Банковата сметка е основана с цел  " изследване на опциите за покупко-продажби в хотелиерския бизнес в Азия ", съобщи представителят на Тръмп.

Изданието показва, че тази сметка не е заявена в Съединени американски щати.

Самата политика на Тръмп спрямо Китай, откогато е на власт, е обвързвана със усилване на контрола върху износа на нови технологии като роботика и изкуствен интелект и по-сериозни инспекции на задграничните вложения в страната. През ноември 2019 година администрацията на Тръмп и Конгресът започнаха стъпки за блокиране на опитите на американските компании да употребяват китайско телекомуникационно мрежово съоръжение в Съединени американски щати. Във Вашингтон се ускори и полемиката за спомагателни ограничавания за бизнес и капиталовите връзки сред Съединени американски щати и Китай като ограничавания за вложенията на федерални пенсионни фондове в азиатската страна.

Изданието показва, че американският президент се стреми да прави бизнес в Китай и е изключително деен през 2012 година, когато открива офис в Шанхай. 

Най-малко 192 000 $ е вложил Тръмп в пет компании, които са особено основани за реализирането на планове с Китай, посочва New York Times. 

В края на септември също New York Times написа, че. Вестникът се базира на данъчните заявления на Тръмп от последните 20 години. 

От документите излиза наяве, че през 2016 година, когато са президентските избори - Тръмп е платил едвам 750 $ налози. Същото се е повторило и през 2017 - първата му година като президент. Преди това, в продължение на цели 10 години сред 2000 и 2015 година, той не е плащал никакви налози, защото е заявил повече загуби от облаги. 

По-къно Тръмп опроверга изнесената информация, определяйки я като " подправена вест ", тъй като бил платил доста налози. Президентът даже се оплака от неприятно отношение от страна на данъчните управляващи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР